Čateks webshop

U Čateksu 2015. godine dolazim na poziciju grafičkog dizajnera, a istovremeno je krenuo i razvoj webshopa. Cijeli proces vodio je tadašnji projekt menadžer Ivan Karol, koji me je, kao kolega i mentor, usmjeravao u radu i prenosio mi svoje bogato iskustvo o marketingu, poslovanju i web prodaji. 

Od neaktivne stranice do generatora prihoda

Čateks se do tada još prezentirao kroz zastarjeli website, koji je, doduše, svojevremeno bio u vrhu domaćih korporativnih stranica u doba kada je Flash vladao svijetom. Nakon toga kreće suradnja s tvrtkom Marker, koja daje i realizira ponudu za novu korporativnu stranicu s implementiranim webshop-om. Početkom 2016. godine webshop je i službeno počeo s prodajom.

PROBOJ NA ONLINE TRŽIŠTE

Najprije smo krenuli s povećanjem svjesnosti o Čateksovom brendu i razvojem tržišne “publike” do koje smo dosezali putem Facebooka. To nam je omogućilo da neaktivnu stranicu, od svega par desetaka posjeta mjesečno, podignemo na razinu od nekoliko tisuća mjesečnih posjeta.

RAST I NOVI ZNAČAJ

Vremenom rastemo do razine u kojoj smo online prodajom uprihodili više sredstava od fizičke poslovnice u centru grada. To je dovelo do zaokreta pa webshop dobiva na većem značaju, gasi se poslovnica u gradu, prodavačice se usmjeravaju na online prodaju i nastavljamo s kontinuiranim rastom u narednim godinama.

REKONSTRUKCIJA INTERNOG POSLOVANJA I NOVO DOBA

U 2019. godinu krećemo s novim marketinškim planom i povećanim marketinškim budžetom. Širimo prisutstvo na društvenim kanalima Instagram, Pinterest i Linkedin (za B2B marketing). Poboljšavamo komunikaciju prema kupcima, aktivno ih uključujemo u naš rad i krećemo sa suradnjama s poznatim dizajnerima. Počinjemo raditi i na planu ispravljanja tehničkih nedostataka te implementaciji novih funkcionalnosti.

2014. – Radnik u proizvodnji
2015. – Grafički dizajner
2019. – Marketing menadžer

Stečeno znanje i iskustvo

Moj neobični put kreće s radom na najnižoj razini u pripremnom procesu proizvodnje zahvaljujući položenom ispitu za upravljanje viličarom. To mi je kasnije puno pomoglo u poznavanju i shvaćanju radne okoline i ljudi unutar tvrtke. Zatim dolazim na mjesto grafičkog dizajnera gdje sam, osim klasičnog dizajna, radio na ažuriranju webshop-a, optimizaciji za web tražilice, fotografiranju artikala i obradi fotografija, komunikaciji s kupcima te asistenciji u kreiranju marketinških poruka. Odlaskom projekt menadžera, preuzimam dio njegovog posla koji se, između ostalog, odnosi na vođenje webshop-a i marketinških aktivnosti.

DIZAJN

Unaprijeđenje dizajnerskih vještina uz paralelno studiranje na studiju Medijskog dizajna. Sve to kroz izrade kataloga, brošura, terensko i studijsko fotografiranje i obradu, video, izradu 3D simulacija.

E-COMMERCE

Znanje cjeloukupnog procesa vođenja web trgovine, zakona i mogućnosti koje proizlaze iz toga. Iskustvo s radom na customer support-u i uvid u njegov značaj.

MARKETING

Online oglašavanje na društvenim mrežama, kreiranje marketinških poruka, pisanje marketing planova, blogova, statusa i proučavanje ponašanja kupaca, SEO i analitika.

POSLOVNI PROCESI

Kroz rad sa svim proizvodnim i prodajnim odjelima unutar tvrtke stekao sam uvid i iskustvo u poslovanju velikog industrijskog subjekta.

Glavni ciljevi i svrha mog rada

Stečene vještine i iskustvo, uz nastavak formalne sveučilišne edukacije i samostalnu nadopunu putem raznih online i offline kanala, nastojim iskoristiti za boljitak, napredak i razvoj tvrtke.

Povećanje prihoda tvrtke

Sustavno povećavati prodajne rezultate i raditi na poboljšanju procesa koji vode do njih, uz kvalitetnu zajedničku suradnju s dizajnerima, trgovcima, logistikom, odjelom prodaje te svim vezanim i nevezanim subjektima.

Promjena imidža tvrtke

Tvrtka već godinama ima negativnu “krvnu sliku” zbog gospodarskih okolnosti i burne prošlosti naše države i moj je osnovni cilj preokrenuti javno mišljenje na pozitivnu stranu.

Dizajn

Neki od mojih radova nastali za potrebe tvrtke.